Mai dátum: 2024. március 19. (kedd) Mai névnap: József, Bánk
Karácsonyi vásárok Budapesten és Európában (2023)
Karácsonyi vásárok Budapesten és Európában (2023)
Gyógyteák és házi gyógymódok: Természetes megoldások egészségünk érdekében
Gyógyteák és házi gyógymódok: Természetes megoldások egészségünk érdekében
sebgyógyulás gyorsan
6 módszer, ami felgyorsítja a sebgyógyulást
Influenza tünetei
Felkészülés az influenza ellen
Legújabb bejegyzések 2024
Karácsonyi vásárok Budapesten és Európában (2023)

Karácsonyi vásárok Budapesten és Európában (2023)

Ahogy a levelek lassan aranybarna színbe öltöznek és a hűvös őszi szellő helyét átveszi a tél csendes lehelete, úgy készülnek városaink is az év egyik legvarázslatosabb időszakára: a karácsonyra. Ebben a cikkben Budapest és Európa néhány legkiemelkedőbb karácsonyi vásárát vesszük szemügyre, bemutatva azokat a különlegességeket, melyek minden évben számtalan látogatót vonzanak ezekre a csodálatos helyszínekre.

Teqball - az új hungarikum

Teqball – az új hungarikum

A világon a legelterjedtebb és mindenképpen a legkedveltebbek a labdajátékok. Foci, kézilabda, röplabda, kosárlabda és még sorolhatnánk. Ebben a rengetegben mondhatnánk nem lehet új a nap alatt, kitalálni és népszerűvé tenni egy újat szinte lehetetlen. Nos, három lelkes magyarnak sikerült!

Megállni tilos - Várakozni tilos mi a különbség

Megállni tilos – Várakozni tilos mi a különbség

A közlekedésben kevés olyan tábla váltott ki annyi félreértést, téves értelmezést, mint a megállni tilos és a várakozni tilos tábla. Hajlamosak vagyunk kedvünk szerint elbírálni a dolgokat, a közlekedésben sincs ez másképp. Sok esetben a “csak kiugrottam a kocsiból”, “perc múlva itt vagyok”, nagyon sokba fog kerülni. A bonyodalmak elkerülése érdekében, “tegyük hát tisztába” a jelentéseket, hatályokat.

Büntetőpontok lekérdezése online - ittas járművezetés

Büntetőpontok lekérdezése online

A közlekedési büntető (előéleti) pontrendszert 2000-ben vezették be Magyarországon, 2001. január 1.-től lépett hatályba. Közlekedési büntetőpontok kiszabhatók minden jogosítvánnyal rendelkező személyre, illetve azokra is akik éppen a járművezetéstől való eltiltás, vagy a vezetői engedély visszavonásának folyamatában vannak. A pontrendszer a jogszabályban meghatározott szabályszegés elkövetésén alapul. Olyan személyekre, akik jogosítvánnyal nem rendelkeznek, nem szabható ki, valamint azokra sem, akiket az eljáró szervek vezetéstől való eltiltással jogerősen szankcionáltak.