Mai dátum: 2022. július 3. (vasárnap) Mai névnap: Kornél, Soma

Fájdalomcsillapítók – így válasszon erős és vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót

Fájdalomcsillapítók – így válasszon erős és vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót

Fájdalomcsillapító és lázcsillapító gyógyszer jobb esetben mindig van otthon. Ezekhez nyúlunk, ha fáj a fejünk, derekunk, gyomrunk, vagy ha menstruációs görcs gyötör.

Némelyik hatékonyabban csökkenti a fájdalmat, mások gyorsabban fejtik ki a hatásukat, de mindegyikről elmondható, hogy működik.

Melyik a legjobb fájdalomcsillapító

Ahhoz, hogy ezt eldönthesse, mindenképpen konzultáljon háziorvosával, kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével, hiszen rengeteg szempont létezik.

Van, akinek a hatóanyag fontos, egyeseknek a hatás sebessége és időtartama, másoknak a mellékhatások kockázata, vagy a gyógyszer formája (folyékony, szilárd, krém) a döntő tényező.

Általánosságban elmondható, hogy a kábítószer-opioid tartalmú fájdalomcsillapítók a legerősebbek, de ezek vénykötelesek és csak elviselhetetlen fájdalmak esetében írják fel az orvosok.

A vény nélkül kapható gyógyszerek között a paracetamol, az ibuprophen, a naproxen, a diclofenac, az acetilszalicilsav és a metamizol tartalmú készítmények számítanak hatásosnak.

Megfelelő dózisban adva valamennyi hatóanyag jól csillapítja a különféle fájdalmakat, ha azonban az a kérdés, hogy milyen gyorsan hat, akkor nem a hatóanyag, hanem a gyógyszerforma (por, tabletta, szuszpenzió, drazsé) számít igazán.

Nem mindegy ugyanis, hogy egy hatóanyagot tablettaként, vagy lágy kapszulaként veszünk be. Minél rövidebb időn belül szabadul fel a hatóanyag, annál előbb lép fel a kívánt hatás is. A lágy kapszulák, mint például az Algoflex Rapid gyorsabban szívódnak fel, így a lázat és a fájdalmat is előbb kezdik el csillapítani, mint egy kemény tablettás változat.

fájdalomcsillapító vény nélkül

Fájdalomcsillapítók panaszok szerint

Menstruációs fájdalomcsillapítók

A több hatóanyagú gyógyszerek (pl.: ibuprofén és a drotaverin) rendkívül hatékonyan csökkentik a menstruációs fájdalmakat és oldják az alhasi görcsöket.

Fájdalomcsillapítók megfázásra

Meghülés esetén az oldható porok válnak be a legjobban.

Fájdalomcsillapítók fejfájásra és fogfájásra

Mindkét esetben a gyorsan ható szerek ajánlottak.

Fájdalomcsillapítók ízületi fájdalmakra

Ízületi fájdalmak csillapítására a lassú felszívódású gyógyszerek ajánlottak.

A fájdalom nem betegség, hanem tünet, ezért az okát mindig keresni kell. Még ha az első dolgunk az is, hogy rendeljünk a patikából egy vény nélkül kapható gyógyszert, a háziorvosát mindenképpen keresse fel a panaszaival.

Erős fájdalomcsillapító

Legerősebb fájdalomcsillapító vény nélkül kapható a kalmia online patikában. Mit kell tudni ezekről fájdalomcsillapítóról.

Ezek a fájdalomcsillapítók általában gyorsan hatna és hatásuk is hosszan tart.

Amennyiben szeretne gyors megoldást fájdalmaira olvassa el az Online Patikáról szóló bejegyzésünket ahonnan sorban állás nélkül tud rendelni gyors házhozszállítással.  Ezen kívül amennyiben szeretne további hasznos cikkeket olvasni ide kattintva megteheti!

Hasznosnak találta a cikket?

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

Arcápolás

A legjobb ránctalanító krém a Sigfrid Essence-től

Előbb vagy utóbb mindenki életében eljön az a pont, amikor kénytelen szembenézni azzal a ténnyel, hogy az idő vasfoga bizony rajta is fogott. Ideális esetben még azelőtt elkezdünk foglalkozni a bőrápolással, hogy ez megtörténne, de szerencsére akkor sincs minden veszve, ha csak akkor kapunk észbe, amikor a korunknak már látható nyomai vannak az arcunkon; csak meg kell találni a megfelelő ránctalanító készítményeket.

sebgyógyulás gyorsan

6 módszer, ami felgyorsítja a sebgyógyulást

Sebgyógyulás fázisai – így tudod növelni a seb gyógyulását házilag. A gyermekkorban előfordul, hogy a kelleténél többet esik az ember, de ez természetesen felnőtteknél is előfordulhat. A sebgyógyulás lehet hosszabb folyamat is lehet ezért hoztunk Önnek pár tanácsot, hogy lehet a sebgyógyulási folyamatot meggyorsítani.

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából

Influenza tünetei

Felkészülés az influenza ellen

Ismerd fel az influenza tüneteit – 2021-ben is eljött az ősz, nagyon sokan ezt elfelejtik, ebből adódóan nagyon sokan meg is betegszenek. Mivel a koronavírusnak tünetei nagyon hasonlóak lehetnek sok más betegség tüneteihez