Mai dátum: 2024. április 21. (vasárnap) Mai névnap: Konrád

Legjobb erotikus filmek magyarul

Legjobb erotikus filmek magyarul

Rögtön a legelején, az erotikus film nem szex és nem pornó. Lényeges tartalmi, valamint filmesztétikai különbségek vannak e három kategória között. A pornó szinte minden esztétikai vonást nélkülöző, elemi igényeket kielégítő produkció, a szexfilm a pornó burkolt, nem mindent megmutató, általában történettel (nem csak történéssel) kiegészített változata, míg az erotikus film olyan alkotás, amelyben a karaktereken, a mondanivalón van a hangsúly, a szerelmi aktus, a meztelen emberi test villantása kiegészítő „fűszerként” szerepel.

Magyar erotikus filmek

A Magyar film történelmében az erotika már a múlt század elején megjelent, természetesen az akkori mérce szerint, Garas Márton 1917-ben készült némafilmjében. Az igazi mérföldkő azonban a `70-es, `80-as évekre tehető. A szexuális világforradalom 10 éves késéssel, de a vasfüggöny mögé is eljutott. Remek példa erre Zsombolyai János filmje, A kenguru (1975), amely kiválóan tükrözi a nyugati zene, szekszuális szabadság iránti vágyat egy cenzúrával irányított környezetben. A Magyar erotikus filmek fejlődése nyomon követhető még Tímár Péter Egészséges erotika (1985) című kultikussá vált szatírikus művében, vagy Dobray György K-Film a prostituáltakról (1988) dokumentumfilmjében. A `90-es évek meghozták a várva várt alkotói szabadságot. Az erotikus elemek nem képezték többé a cenzúra tárgyát, megszokottá váltak, nem csak a kimondottan erotikus filmekben.

Egészséges erotika 1985

Forrás – filmarchiv.hu

Francia erotikus filmek

Párizs, a szerelem városa. Közhely? Lehet, de igaz! A Francia temperamentum egyik legkiemelkedőbb jellemzője (a gasztronómia imádata mellett), a szerelem és annak minden formája. Intrigáns, tiltott, titkolt, romantikus, ösztönöktől vezérelt, és még sorolhatnánk. Az erotika minden művészeti formában jelen van, a festészetben, zenében, szobrászatban, de talán legkiemelkedőbben a Francia filmművészetben. Generációk emlékeznek még az Emmanuelle filmekre (1. Rész 1974-ben), Sylvia Kristel már-már szexfilmbe illő alakításával. A mai napig jó értékeléssel az iMDb-n!

Emmanuelle 1974

Forrás – quadcinema.com

Kifejezetten drámai megközelítésben tűnik fel az erotika az 1992-ben készült A szerető (L`Amant), valamint a Lolita (1997) alkotásokban, melyekben a kiskorú és felnőtt közötti szerelem kerül bemutatásra.

Lolita 1997

Forrás – filmaffinity.com

A Francia filmipar jelentős mértékben hozzájárult az erotikus filmek listájának gyarapításához. A kiváló rendezők, nagyszerű színészek, valamint a koprodukciós partnerek kiválasztása garancia arra, hogy igazi élményben legyen része a nézőnek, aki a műfajok széles kínálatából válogathat, legyen szó erotikus drámáról, erotikus thrillerről, vagy akár erotikus sci-fi produkcióról.

Romantikus erotikus filmek

Ha felmérést készítenénk arról, melyik a legkedveltebb műfaja az erotikus filmeknek, minden bizonnyal a romantikus erotikus filmek vinnék a pálmát! Nagyban hozzájárul ehhez a romantikus elem, amely a női nézőközönség által a legértékeltebb.  A romantika sosem vesztett erejéből, változtak az idők, a felfogás is szabadabb, nyitottabb lett napjainkban, de a romantika jelen van, modern kori meséket ír, könnyeket fakaszt, néha pedig bolondot csinál belőlünk. Mazsolázzunk az alkotásokból ebben a műfajban!

9 és 1/2 hét (1986). A „muszáj megnézni” kategóriába sorolható. Kim Basinger felejthetetlen tánca, az akkor még fiatal Mickey Rourke szemtelenül csábos mosolya, egy nyakatekert románcban, forró erotikával spékelve. Romantika, dráma, erotika, kivétel nélkül jelen van ebben az időtlen alkotásban. A `80-as évek egyik kultikus filmje a műfajban.

9 és 1/2 hét 1986

Tágra zárt szemek (1999). A felső tízezernek is lehet dráma az élete. Hűtlenség, szexuális kilengések, ragaszkodás, bosszú. A nők üdvöskéje Tom Cruise és a férfak vágyának tárgya Nicole Kidman főszereplésével. Fordulatokkal teli izgalmas film egy forró nyári estére!

Tágra zárt szemek 1999

Forrás – imdb.com

Lady Chatterley szeretője (2022). A legújabb megfilmesítése D.H. Lawrence sok botrányt keltő, majd minden idők legjobb klasszikusai közé besorolt regényének. Érdekessége, hogy az idők folyamán több mint 10 adaptációja jelent meg, többek között Just Jaeckin az Emanuelle alkotója is elkészítette a saját változatát. Új alkotásról beszélünk, azonban minden jel arra mutat, hogy a várt siker nem marad el. (Hivatalos előzetes)

Legjobb erotikus filmek online

Minden bizonnyal sikerült felkeltenünk, újraélesztenünk az erotikus filmek rajongóinak érdeklődését. A világháló adta lehetőségek egyike, s talán a legelterjedtebb manapság, az online filmek megtekintése. Oldalak tömkelege van erre specializálva, viszont erotikus filmek magyarul szinte kizárólag hazai oldalakon nézhetők. A teljesség igénye nélkül, néhány a közkedveltebb oldalak közül:

Jó filmezést, kellemes böngészést!

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

elsősegélynyújtás

Egészségügyi tanácsok és elsősegélynyújtás

Elképzelhető, hogy egy nap hirtelen szemtanúja leszel egy balesetnek, vagy éppen te magad kerülsz váratlan helyzetbe, ahol azonnali cselekvésre van szükség. De vajon felkészült vagy-e arra, hogy hatékonyan nyújts elsősegélyt? Cikkünkben átfogó útmutatást adunk, hogy mit kell tenned, ha az élet váratlanul próbára tesz.

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából

Karácsonyi vásárok Budapesten és Európában (2023)

Karácsonyi vásárok Budapesten és Európában (2023)

Ahogy a levelek lassan aranybarna színbe öltöznek és a hűvös őszi szellő helyét átveszi a tél csendes lehelete, úgy készülnek városaink is az év egyik legvarázslatosabb időszakára: a karácsonyra. Ebben a cikkben Budapest és Európa néhány legkiemelkedőbb karácsonyi vásárát vesszük szemügyre, bemutatva azokat a különlegességeket, melyek minden évben számtalan látogatót vonzanak ezekre a csodálatos helyszínekre.